Istoria – Muzeul kitsch-ului s-a deschis in Bucuresti

Istoria si TurismIstoria comunista

Dacă ne gandim la istoria României, putem fi bucurosi ca primul Muzeul al Kitsch-ului din Romania, si al patrulea din lume, s-a deschis, vineri, in capitala. Turistii pot vedea interiorul unui apartament din istoria comunistă cu rufele pe sarma, crucea cu termometru, icoane 3D, pestele din cristal de pe televizor, carpeta Rapirea din Serai si multe alte obiecte lipsite de gust.

Piesele din Muzeul Kitsch-ului sunt impartite pe sapte categorii: Istoria, Religie, Comunism, Design interior, Gypsy, Modern

Icoanele-veioza, cotidianul Dracula din anii 2001-2002, bibelourile iepuri si catei, carpetele cu Rapirea din Serai, interiorul de apartament din comunism, Mona Lisa cusuta pe goblen sau veveritele impaiate si sticlele de parfum care se puneau in vitrine constituie ”patrimoniul” noului muzeu de tip magazin, toate ne duc cu gandul la istoria ţării.

Dracula este istoria celui mai mare kitsch
In Muzeul Kitsch-ului, mesajul de primire al vizitatorului este unul interesant. Acesta suna în felul următor ”Nimic nu este mai vulgar decat kitsch-ul complicat”.

”Dracula este cel mai mare kitsch, un adevărat obiectiv turistic pentru ca brand-ul lui s-a folosit inconsistent si haotic. Intre Vlad Tepes si Dracula nu este nicio legatura”, considera proprietarul Muzeului. El este cel care a realizat colectia de istorie de-a lungul unor ani buni cu ajutorul consignatiilor, targurilor de profil si altor colectionari si imbogatita recent cu numeroase artefacte. A inceput sa adune piese din cadourile primite. Veioza-racheta cu bule este printre primele obiecte din patrimoniul muzeului.

Mai multe exemplare ale cotidianului Dracula au fost expuse pe un panou in sectiunea dedicata ”paranormalului”. ”Monstrul din Lacul Cernica”, ”Iesirea din trup”, Blestemul soselei din Podari”, ”Cutremurul vine in 2001” si ”O carte se muta singura in biblioteca”, titlu in stilul Rodicai Ojog-Brasoveanu, scriitoarea de romane politiste, sunt doar cateva dintre titlurile de deschidere din diferite numere. ”Era un OTV in print”.

Noua destinatie bucuresteana include aproximativ 200 de exponate.

Sursa: wall-street.ro

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.


*